online casino
lower back pain
Behandeling | Jos de Keijser

Behandeling

Polikliniek Complexe rouw van GGZ Friesland. Expertise- en behandelcentrum voor Noord Nederland.

https://www.ggzfriesland.nl/polikliniek-rouwstoornissen/hoe-kom-je-bij-ons-terecht

 

Gratis online rouwbehandeling

http://www.rouwbehandeling.nl

Dit digitale platform biedt online begeleiding voor diverse groepen nabestaanden (verkeersongeval, moord, suicide, ramp, corona) en voor achterblijvers na vermissing. Het platform wordt verzorgd door Fonds Slachtofferhulp en de universiteiten van Groningen, Utrecht en Twente.

Vliegramp MH-17

Onderzoek naar de nabestaanden van de vliegramp MH17

TrafVic-onderzoek

Studie naar de gevolgen van ernstige verkeersongevallen voor slachtoffers en nabestaanden

http://www.rouwnaverkeersongeval.nl

Cognitieve therapie en EMDR

Voor nabestaanden van moord met veel psychische klachten is een behandeling gemaakt bestaande uit cognitieve therapie en EMDR. Therapie helpt slachtoffers moord te verwerken.

Dit filmpje is gemaakt in samenwerking met Fonds Slachtofferhulp

Begeleidingsprogramma

Voor nabestaanden na suïcide is een begeleidingsprogramma gemaakt dat bestaat uit het doorlezen van  Verlies door suïcide. Werkboek voor nabestaanden samen met het voeren van gesprekken met een ervaren verpleegkundige of psycholoog.
Op dit moment is het boek uitverkocht. U kunt de tekst downloaden.
Op diverse plaatsen in Nederland wordt dit begeleidingsprogramma via de GGZ aangeboden (zie www.voorkomsuicide.nl).

Verlies door suicide

Om de ernst van de rouwklachten na te gaan, is een gratis ‘rouwmeter’ beschikbaar op de website www.rouw.nl. Dit is een betrouwbare vragenlijst (de Rouwvragenlijst) die u na invulling direct uitslag geeft. Deze website biedt ook informatie over rouw en behandeling. De LSR (www.landelijksteunpuntrouw.nl) geeft ook betrouwbare informatie over rouwbegeleiding en -behandeling. Als u vragen heeft over behandelmogelijkheden bij u in de buurt, wordt u aangeraden contact op te nemen met uw huisarts.

Voor een demonstratie kunt u de het onderstaande filmpje bekijken. Voor meer informatie over de behandeling wordt u verwezen naar www.rouwnamoord.nl.